PRESSBILDER

Klicka på respektive miniatyr för en högupplöst kopia. Vid eventuella problem i samband med nedladdning av bilder, vänligen kontakta undertecknad fotograf via telefon eller mail.

 

Onsdag 29 sept kl 18.00-19.15

DIPLOMKONSERT
Sveriges Radios Symfoniorkester
Daniel Blendulf
dirigent
Gregory Ahss, violin
 
Haydn: Symfoni nr 44
Dutilleux: Sur le même accord
Stravinsky: Svit ur Eldfågeln  
 

Dirigenten Daniel Blendulf har en aktiv karriär som solocellist och spelar både kammarmusik och med de flesta svenska symfoniorkestrarna och även utomlands. Uppmuntrad av Jorma Panula började han satsa på dirigering 2005 och vann Svenska Dirigenttävlingen 2008. Det här är hans diplomkonsert som dirigent, och kommer att följas av samarbete med Stockholms Sinfonietta, Dalasinfoniettan och Kungliga Operan.

Violinisten Gregory Ahss är född i Moskva och verksam som solist, kammarmusiker med sin egen prisbelönta ensemble Tal-trion, och konsertmästare för Mahler Chamber Orchestra.

Haydns musik är alltid lika frisk och medryckande, både lätt att känna sig hemma i och överraskande. Här hans ”tragiska” symfoni från den mer dramatiska Sturm und Drang-perioden. Dutilleux violinkonsert Sur le même accord är skir och skimrande, en spännande klangvärld i gränslandet mellan det moderna och det evigt giltiga. Skriven för Anne-Sophie Mutter. Och Stravinskys Eldfågel är just – eldig, dansant och medryckande rytmisk.

 

 

Åter förstasidan

 

Fotograf Micke Wiberg

tel:   +46 (0)73 9923371

mail: MICKE.WIBERG@GMAIL.COM